Het belang van eerste hulp

Ehbo Den Bosch

Zonder diagnose heeft het geen nut. Het is de taak van de arts of het medisch korps om te helpen bij de eerste diagnose. In de meeste gevallen kan er sprake zijn van verschillende soorten behandeling. Het kan gaan om niets meer dan het onder controle houden van het bloeden, om te voorkomen dat het onder het mes gaat, of misschien is er sprake van een rijtwond en moet men dat laten doen. Ongeacht de behandeling is het gebruikelijk dat de wonden worden gedrenkt in een oplossing die bekend staat als koelen of ijs. Dit helpt om het bloeden te vertragen en de pijn van de wond te verminderen. Wanneer het bloeden bijzonder ernstig is, met een eerder gebroken of zelfs gescheurd letsel, kan de arts ervoor kiezen om naar een echte spoedafdeling van het ziekenhuis te gaan. Dat kan meestal een verblijf daar in een ziekenhuisbed betekenen of een verblijf in een plaatselijke operatie-instelling. Waar de patiënt ook heen gaat, de normale bloedstroom zal doorgaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand van het letsel en de snelheid waarmee de persoon loopt, alsook van de diepte van het letsel.

Het proces van de eerste hulp behandeling kan vrij eenvoudig zijn. Begin met het hoofd van de persoon te kantelen om wat rust in zijn hoofd te brengen. Als zij in staat zijn hun ogen te openen, is dat een goed begin om hen te helpen herstellen. Als zij niet in staat zijn hun ogen te openen, kunt u proberen met een injectiespuit in hun babyflesje te knijpen (of met een krekel) om hen te helpen bij het opstaan. Probeer dit uiteraard niet te doen als u te maken hebt met een zuigeling die te jong is om tot dergelijke manoeuvres in staat te zijn. Het is ook aan te bevelen om 9-1-1 te bellen om te weten te komen wie de ouders of verzorgers waren die op de plaats van het ongeval waren. Dit telefoonnummer zal belangrijk zijn om te helpen bij de medische travestie. Na het eerste trauma van het ongeval, vraag de verzorger (of indien niet in staat,) breng de gewonde partij, buiten het gevaar van het ongeval.

Hoewel de eerste stappen van de eerste hulp vrij rechttoe rechtaan zijn, is het belangrijk te letten op de verschillende tekenen of symptomen van snijwonden. Dit is vooral belangrijk als er een klap op het hoofd is geweest. Snijwonden aan het hoofd worden stomptrauma verwondingen genoemd.Zachte irritatie is sprekend wanneer de snee groot genoeg is om lucht te laten ontsnappen wanneer een persoon is gesneden door een scherp voorwerp, een groot Menselijk Hersenen of een ander vreemd voorwerp.

Stomp traumaletsel kan het gevolg zijn van een directe klap op het hoofd of kan indirect worden veroorzaakt door het rufelen van een tapijt, wat een gebruikelijke zaak is voor detailhandelaren bij de aankoop van tapijten. Het belangrijkste aspect van eerste hulp bij een stomp trauma is de wond open te houden, zodat de lucht kan ontsnappen. Een ander aspect is de wond naar een ziekenhuis te brengen voor behandeling. Weten hoe snijwonden moeten worden verzorgd is ook belangrijk voor degenen die zich zorgen kunnen maken over de infectie die ze veroorzaken.

Verwondingen kunnen van alles zijn, van een sneetje tot een verwoestende, zelfs levensbedreigende verwonding. Als het om uw gezondheid gaat, moet u uw patiënt zo snel mogelijk weer gezond kunnen maken. Een EHBOopleiding geeft u de vaardigheden om voor een persoon in herstel te zorgen en hem of haar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van revalidatie op langere termijn. Zo bent u alert op alles en kunt u de situatie snel het hoofd bieden. Zelfs sommige operaties vereisen een eerste behandeling op een spoedeisende hulpafdeling en u zult een certificaat moeten hebben om de operatie te mogen uitvoeren.

Dus, word gecertificeerd en train hard voor hen die je het meest nodig hebben.

Lees meer

Bhv diploma 
Ehbo 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.