Eerste Hulp

Opleiding EHBO instructeur

In het verleden waren ziekenhuizen en klinieken de enige plaatsen waar slachtoffers van ongevallen hulp konden zoeken voor hun verwondingen. Nu zijn er echter een aantal plaatsen waar men eerste hulp kan krijgen, zoals buurthuizen, scholen, ziekenhuizen (waaronder deze), brandweerkazernes, zweerwoordcentra, snackbars, fietsenwinkels, toeristische informatiecentra en seniorencentra. De eerste hulp die nodig is bij een ongeval heeft zich dus ook verspreid.

De eerste hulp die nodig is bij een ongeval heeft zich ook ontwikkeld tot het gebruik van wat de “RICE Podge” wordt genoemd. Dit is een mix van medische informatie en tactieken die erop gericht zijn het slachtoffer of de slachtoffers snel te laten herstellen, hen te kalmeren en de verdachte tot rust te brengen. Voor informatie over eerstehulpspelden, zie hieronder.

STAP #1: COAGULESS:

Het kan vrij moeilijk zijn het bloeden onder controle te krijgen, omdat het een van de meest voorkomende ongevallen is. Daarom is het van cruciaal belang dat de persoon die verantwoordelijk is voor de eerste hulp het bloeden en het bloedverlies opzet voordat de medische hulpdiensten arriveren. Leg de persoon eerst neer met de bloedende kant naar beneden. Zodra de persoon is vastgezet in een positie waarin het veilig is om dit te doen, maar niemand gewond is, moet de eerste hulpverlener het bloeden uitzuigen.

Als een eerstehulpverlener geen bloed vindt met een stethoscoop (die het geluid opvangt van bloed dat uit iemands neus of mond druppelt) moet de eerstehulpverlener een instrument gebruiken dat een tourniquet wordt genoemd (een uitwendige buis die wordt gebruikt om een bloeddrukpunt onder controle te houden) om het bloeden te stoppen.

STAP 2: ALTIJD EEN HSYPHOSCOPIE.

De eerstehulpverlener moet voor, tijdens en na het verlenen van eerste hulp gedesinfecteerd worden. Een eerstehulpverlener die niet is opgeleid in eerstehulptechnieken zoals Hysterosalping (kruidenoperatie van neus en keel) en het gebruik van steriele chirurgische instrumenten, kan de patiënt in gevaar brengen en zelfs voorkomen dat de properlla-infectie het oog bereikt.

STAP #3: Element EEN.

We komen nu op het punt waar vijfentwintig procent van de tijd van de eerste hulpverlener wordt doorgebracht in de wachtkamer, aan de telefoon, en wachtend op resultaten. Als de eerste hulpverlener over de vaardigheden en kennis beschikt, is het van essentieel belang de verspreiding van de situatie onder controle te houden, het bloeden te stoppen, de patiënt te hechten en de patiënt in een stabiele toestand te houden totdat hulp arriveert. Dit vereist een veel groter gevaar om gevaar te zijn.

Om een volledig begrip te krijgen van eerste hulp en van wat er komt kijken bij de juiste manier om een slachtoffer te helpen, is het van groot belang om vertrouwd te raken met wat bepaalde onderdelen van dat vakgebied eigenlijk inhouden. De eerstehulpverlener moet weten wat hij in elke mogelijke situatie moet doen. De oproeper is degene die de oproep moet aannemen, en de EHBO-er onmiddellijk moet vertellen waar hij hulp kan vinden. De verbanddoos, hij moet de inhoud kennen, en is ook verantwoordelijk voor het telkens ophalen van de inhoudslijst. De medische uitrusting moet van u zijn, evenals de eerste hulpverlener. Hij draagt het, en weet waar hij het kan vinden. De zakdoekjes, wattenstaafjes, naalden en alle andere benodigdheden die in de verbanddoos zitten, moeten te allen tijde beschikbaar zijn.

STAP 4: GA NAAR 34130′.

Dit is een gevoelig onderwerp, hoewel iedereen het erover eens is dat het zeer belangrijk is. Toch zijn er maar weinig mensen die denken dat het eigenlijk een heel belangrijke gang van zaken is. Het snel helpen van een gewonde die in shock raakt, is precies wat er moet gebeuren. Zonder een snellere toegang is het onmogelijk om het bewustzijn te krijgen en het slachtoffer te stabiliseren. Iedereen wil gewoon de eerste zijn die helpt. Eerste hulp gecertificeerd of niet, het is nog steeds je vriend die hij helpt.

STAP 5: ervatie in de enterale positie.

Zodra de pijn voorbij is, kan de lichamelijke toestand van het slachtoffer al zeer slecht zijn, en de openingsdruk kan zeer ondraaglijk zijn. De eerste hulpverlener moet het slachtoffer kalmeren. De bloeddruk moet worden gecontroleerd en op een stabiel niveau worden gehouden. Ook de polsslag moet als laatste worden gecontroleerd, maar een geschokt persoon moet wel worden nagekeken hè. Dit is het moment dat caltrocrics van pas komen. ASTI’s komen hier ook van pas. Heel wat mensen zullen precies weten wanneer ze naar het ziekenhuis moeten. Zo voorkom je een medische noodsituatie op het laatste moment. Iets anders dat u goed in de gaten moet houden is de hartslag. Deze moet ook in de gaten worden gehouden. Iemand met een hartaandoening loopt het meeste risico om plotseling flauw te vallen, dus het is goed om hiervan op de hoogte te zijn. Al deze informatie is zeer nuttig om een leven te redden, of in ieder geval om te weten wat er te verwachten valt.

Lees meer

Nikta
Nikta EHBO

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *